EMOTION COACHING TÜRKİYE DUYGU DOSTU İLETİŞİM EĞİTMEN EĞİTİMİ
Türkiye’de ilk kez Emotion Coaching Türkiye Duygu Dostu İletişim Eğitmen Eğitimi, 1-2 Şubat 2024 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilmiştir.
İlgili haber için: https://emotioncoachingturkiye.com/turkiyede-ilk-emotion-coaching-turkiye-duygu-dostu-iletisim-egitmen-egitimi/
Eğitimin Amacı:
EC Duygu Dostu İletişim Eğitmen Eğitimi, iki tam, bir yarım gün olmak üzere gerçekleşmekte ve eğitim toplam 18 saat sürmektedir. EC Duygu Dostu İletişim Eğitmen Eğitimi Eğitimi’nin amacı, katılımcıların Emotion Coaching & Duygu Dostu İletişim Yaklaşımı konusunda eğitim verebilme bilgi ve becerilerini edindirmek, bu konuda kariyer oluşturmak ve meslek edinimi sağlamaktır.
Eğitimin İçeriği
Bu süreç sonunda katılımcılar, Emotion Coaching & Duygu Dostu İletişim Yaklaşımı’nın temel ilkeleri, uygulama adımları ve etkili bir şekilde eğitim verebilmek için gerekli beceriler konusunda kapsamlı bilgi sahibi olacaklardır. Eğitim süresince,
- Duygu Dostu İletişim Yaklaşımı’nın teorik temelleri
- Uygulamalı Emotion Coaching adımları
- Eğitim süreçlerinde katılımcılarla etkili iletişim ve etkileşim yöntemleri
- Eğitim tasarımı ve sunum teknikleri
- Gerçek yaşam örnekleri ve vaka çalışmaları
konularına derinlemesine değinilecek ve katılımcılar bu konuda eğitim verebilir düzeyde süpervizyon aşamasına geçeceklerdir.
Katılımcılar bu bilgi ve becerileri hem profesyonel anlamda kendilerini geliştirmek hem de Duygu Dostu İletişim eğitimleri sunmak için kullanabileceklerdir.
Eğitim Sonrası Süpervizyon Süreci
Eğitimi tamamlayan katılımcılar, eğitimin ardından iki aşamadan oluşan, 10 ay süren süpervizyon sürecini tamamlamakla yükümlüdürler.
Süpervizyonluk süreci – I. Aşama (3 Ay)
- Önerilen yazılı ve görsel materyalleri okumak, incelemek ve raporlamak (makaleler ve kitaplar- özetleme formatı)
- Örnek vaka ve yansıtıcı günlükleri tamamlamış olmak
Süpervizyonluk Süreci – II.Aşama
- 1 Online Eğitim, 1 Yüz yüze Atölye/Temel Düzey Eğitimi açmak
(Online Eğitim için; Enstitü ve Enstitü Başkanı haberdar edilecek ve gözlemci olarak katılması gerekmektedir.
Yüz yüze Eğitim için, eğitim içeriğine ilişkin kısa videoların Enstitüye iletilmesi gerekmektedir.)
- Eğitimlerin sonunda katılımcılardan alınan Değerlendirme Formu, Mentör Raporu, Eğitimci Öz Değerlendirme Raporu ve videoların, eğitimi takip eden bir hafta içerisinde Enstitü’ye gönderilmesi gerekmektedir.
Süpervizyon sürecini başarıyla tamamlayan kişiler, Enstitü’ye kayıtlı Eğitmen olarak iki yıl süre ile kayıt edilirler ve Enstitü WEB sayfasında yer alırlar.
Eğitimde Kullanılan Yöntem ve Teknikler
İnteraktif bir biçimde yürütülen eğitimde, sunum, büyük grup tartışması, küçük gruplarda etkileşimli kısa etkinlikler, örnek olay tartışmaları, uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Eğitim boyunca eğitim içeriğine uygun görseller, videolar ve müzikler kullanılmakta, dramatizasyon vb. uygulamalara yer verilmektedir.